Θοδωρής Τσουμάνης

Η πρώτη μου επαφή με την κιθάρα ξεκινά στην εφηβεία παρακολουθώντας μαθήματα κλασσικής κιθάρας στο ωδείο Τσακάλωφ. Στη σχολική περίοδο συμμετείχα σε διάφορα μουσικά σχήματα και στο τέλος αυτής της περιόδου ακολουθούν οι Dirty Saints (garage rock band).
Με τους Dirty Saints το 1990 μπήκαμε στην δισκογραφία. Ηχογραφήσαμε το επτάιντσο «Hi!» με το οποίο γίναμε πανελλήνια γνωστοί. Την περίοδο εκείνη ασχολήθηκαν με την δουλειά μας αγγλικές μουσικές εφημερίδες όπως η «New musical express» δίνοντας μας πολύ καλές κριτικές καθώς επίσης και αμερικάνικα μουσικά περιοδικά.
Στην συνέχεια το 1992 ηχογραφήσαμε το LP «Elf» και την ίδια χρονιά συμμετείχαμε στην Βέλγικο-ελληνική συλλογή “Double shot» με το τραγούδι «Nocturnal Love».
Το 1993-94 ακολουθούν διάφορα μουσικά σχήματα στην Θεσσαλονίκη και στα τέλη του 1994 επιστρέφω στα Γιάννενα και συνεργάζομαι με τους «Schema». Με τους «Schema» ακολουθούν συναυλίες με την «Σπυριδούλα» του Παύλου Σιδηρόπουλου και τα «Ξύλινα Σπαθιά». Ηχογραφούμε μαζί ένα demo με παραγωγούς τον Νίκο και Βασίλη Σπυρόπουλο από τους Σπυριδούλα.
Το 1997 ακολουθούν οι Anaconda και παράλληλα διοργανώνω τα φεστιβάλ «Live & Dirty» για όλα τα συγκροτήματα της πόλης των Ιωαννίνων για την περίοδο 1997-2000.
Το 2003 μετακομίζω στη Ζάκυνθο και ακολουθούν οι Living Force. Από το 2007 μέχρι 2013 διοργανώνω δύο φορές το χρόνο το «Zante Wave Festival» για όλα τα συγκροτήματα της πόλης της Ζακύνθου.
Τον Ιούνιο του 2013 επιστρέφω στα Ιωάννινα. και μου γίνεται η πρόταση να παίξω στους Deans στo πρώτο ροκ συγκρότημα που δημιουργήθηκε στα Γιάννενα.
Τον Σεπτέμβριο του 2013 παίζουμε στο Ioannina rock festival. Τον Μάιο του 2014 στην αίθουσα του Πνευματικού κέντρου Ιωαννίνων πραγματοποιήσαμε ένα τρίωρο αφιέρωμα στους Pink Floyd σε συνεργασία με το Πνευματικό κέντρο Ιωαννίνων. Τον Σεπτέμβριο του 2014 παρουσιάσαμε το ίδιο αφιέρωμα στο θέατρο της Ε.Η.Μ σε συνεργασία με το Πνευματικό κέντρο Ιωαννίνων. Το 2015 επίσης πραγματοποιήσαμε με τους Deans στο θέατρο της Ε.Η.Μ μια μεγάλη συναυλία αφιερωμένη στο Βρετανικό ροκ της δεκαετίας του 60 και 70.
Το 2016 παίζω με την φιλαρμονική μπάντα «Απόλλων» ένα αφιέρωμα στην δεκαετία του 60 στο Zero Festival.
Το 2018 με το συγκρότημα των Deans παρουσιάζουμε ένα μεγάλο αφιέρωμα στο δίσκο ορόσημο «the Wall» των Pink Floyd.
To 2019 συμμετέχω στο μεγάλο αφιέρωμα στους Dire Straits. Την ίδια χρονιά συμμετέχω στο Rock Legends στο Ιτς Καλέ festival με την φιλαρμονική του Δήμου Ιωαννίνων. Επίσης συμμετοχή στο J.O.C Festival με το συγκρότημα των DEANS για ένα αφιέρωμα στην Rock και Pop σκηνή.
Ο κύκλος των σπουδών ξεκινά παρακολουθώντας μαθήματα κλασικής κιθάρας μέχρι την Α Ανωτέρα, έχω συμμετέχει σε διάφορα σεμινάρια ηλεκτρικής κιθάρας, έχω τελειώσει την κλασσική θεωρία και Αρμονία, έχω ολοκληρώσει τον κύκλο μαθημάτων Jazz arranging με τον Γ. Κοκκώνη και έχω πτυχίο ενοργάνωσης πνευστών οργάνων.
Από το 1995 μέχρι σήμερα διδάσκω ηλεκτρική κιθάρα και μοντέρνα θεωρητικά.